fredag 20 februari 2009

Att besegra cancer

"Att besegra cancern är en av mänsklighetens stora utmaningar - en utmaning som förtjänar att tas på största allvar" skriver representanter för läkemedelsbolaget Pfizer AB i SvD.

Svaren på hur cancer förebyggs, och även botas, finns i mångt och mycket att hämta vid noggrann studie av Dr. Weston Price, Dr. Max Gerson och Dr. Robert McCarrisons arbeten och forskning. Problemet är väl bara att det inte finns någon vinst att hämta för läkemedelsbolag och många andra aktörer inom den s.k. cancervården om vi tillämpar dessa principer och metoder. Men om vi nu ska ta utmaningen på största allvar kanske den lilla detaljen inte har så stor betydelse...

1 kommentar:

  1. Livsstil har betydelse, visst. Men även genetik - riskgener.

    Cancerns gåta är löst, som Jerzy Einhorn brukade säga - och det är den. Vi vet hur den uppkommer, exakt vilka mutationer som brukar leda till att celler tar sig lösa från det intrikata system som reglerar hur och när de ska dela sig och istället börjar bete sig som bakterier i en cellodlingsskål - den som delar sig snabbast vinner. Cancer är en sjukdom som i likhet med medfödda missbildningar tyvärr måste finnas, eftersom mutationer är ett krav för en fungerande evolution.

    Sen kan jag ju tycka att allt tjat om att cancerforskningen behöver mera pengar är lite löjligt. Cancerforskningen får massor av pengar. Hjärta och kärl också. Men självklart vill de ha mer... diagnosen cancer var för 40 år sen en dödsdom. Det är det inte längre. Bröstcancer är väl kanske det bästa exemplet där. Visst har det gått framåt, men hur mycket längre vi kommer och hur mycket pengar det kostar... pja.

    Det finns gott om alternativa teorier vad gäller cancer. Alla är de hundraprocentiga, till skillnad från forskningen med sina felkällor.

    Din kokosolja är säkert både god och nyttig, men den här typen av överdrifter är dålig reklam. Den lämnar en otrevlig smak i munnen.

    /Hanna, f.d. yogaelev

    SvaraRadera