tisdag 13 januari 2009

Fluor

Jag rekommenderar varmt att du som är mån om din hälsa allvarligt överväger att minimera intaget av fluor. Detta innebär fluorfri tandkräm, samt att undvika alla fluorinnehållande s.k. tandvårdande produkter och behandlingar. Även teflonpannor och alla typer av kokkärl med liknande beläggning (titan, xylan och andra varumärken) innehåller fluor. Detta fluor avgår under uppvärmning i tillräckligt höga doser för att vara skadliga. Fluor finns även i konstgödsel, så att helt eliminera intaget är näst intill omöjligt. Men vi kan göra vårt bästa för att minimera det. Om du fortfarande är skeptisk till att fluor är skadligt rekommenderar jag följande litteratur: "Fluoride the Aging Factor" samt "The Fluoride Deception"
Eller läs några av artiklarna på Dr. Mercolas sida.

3 kommentarer:

  1. Finns det något annat ämne som du anser att man istället bör inta för sin tandhälsas skull? Det man "lär" sig är ju att inta flour för att skydda tänderna. Är det så att det inte skyddar tänder, eller sanrare så att det har positiv effekt på tänder men negativ på resten av kroppen?

    SvaraRadera
  2. Enligt Dr. Yiamouiannis bok "Fluoride the Aging Factor" har fluortandkräm endast en marginell positiv effekt på människor som har dålig tandhälsa, och fluortabletter och fluorsköljningar är helt förkastliga enligt honom. Dålig tandhälsa speglar allmän degenerering av kroppen som helhet som i sin tur orsakas av näringsbrist och toxicitet. Fluor bidrar ytterligare till det toxiska tillståndet i kroppen och intag av ämnet bör hållas till absolut minimum. Många helt kariesfria folkgrupper runt jorden, som studerats av Dr. Weston Price, använde varken tandborste eller tandkräm.

    SvaraRadera
  3. Har inte under mina 43 sett någon som helst positiv verkan av flour, alla som jag känner har hål i tänderna oavsett om dom borstar eller inte borstar tänderna. Ironiskt finns det en bekant som aldrig borstar tänderna, ibland med tvål eller annat skumt han har knappt haft hål i tänderna. Oftast så misförstårs påverkan av flour i tandkräm. Om man får bassning av tandläkaren, att man ska ska borsta tänderna oftare, då börjar man bry sig mera om tandborstningen och borstar lite nogrannare ett tag. Vips så blir tandhälsan bättre dock så fungerar samma procedur oavsett flourtandkräm =)Allt beror på intag av föda "kolhydrater" och inget annat...

    SvaraRadera