lördag 3 januari 2009

Frukt- och grönsaksjuicer

Visste du att förpackad juice som i butik kallas färskpressad kan vara ända upp till 11 månader gammal? Håll dig borta från dessa produkter om du är mån om din hälsa! Egenhändigt färskpressade juicer kan däremot vara ett lyft för hälsan. Jag använder juicning i senare steg av Welcareprogrammet. Personligen använder jag en Champion juicer för att göra puré och sedan en separat hydraulisk press. Detta ger en juice av absolut högsta kvalitet med mycket högt innehåll av vitaminer och mineraler etc. Slösa inte pengar på en centrifugal-juiceapparat.

2 kommentarer:

  1. Jag är intresserad av att veta mer om detta. Vad är knas med centrifugvarianten? Och vilka sorter kan du rekommendera av champion-maskinerna (eller är champion ett märke?)?

    SvaraRadera
  2. Ja, Champion är ett märke. Bäst är Norwalk eller Champion med separat hydraulisk press. The Omega juicer förefaller vara ett prisvärt alternativ. Fördelarna med dessa är att de ger en större mängd juice med betydligt bättre näringsinnehåll än de allra flesta andra apparater. Se http://products.mercola.com/juicer/
    http://www.mercola.com/article/juicer_comp.htm

    SvaraRadera